"Sanjamo o Svjetskom prvenstvu, potrudit ćemo se, ali meni je bitno da momci daju sve od sebe"
Foto - Screenshot

Bosnić i Musa nakon utakmice u Litvaniji

"Sanjamo o Svjetskom prvenstvu, potrudit ćemo se, ali meni je bitno da momci daju sve od sebe"

M. Šljivak

Bh. košarkaši poraženi su večeras na gostovanju od Litvanije rezultatom 77:56.

Nakon susreta medijima su se obratili selektor Vedran Bosnić i Džanan Musa. Vedran Bosnić ističe da su prethodni dani bili dosta teški za bh. selekciju.

"Mislili smo da će utakmica biti otkazana, a zatim su nam javili da će se ipak igrati. Neki igrači su otišli kućama, ostali smo bez letova. Uspjeli smo osigurati let, igrači su jeli i malo se odmorili i izašli su na teren", rekao je Bosnić i nastavio je o duelima s Litvanijom:

"Svaka utakmica je bitna. Smatrali smo da ih možemo dobiti, mogli smo ih dobiti u Tuzli. Drugi meč je bio drugačiji, dali smo sve od sebe. Moj posao je da sada napravimo dobru analizu, kako bismo bili bolji".

"Trebamo nastaviti raditi, trebat će nam još jedna pobjeda za prolazak. Sanjamo o Svjetskom prvenstvu i dat ćemo sve od sebe da se plasiramo tamo. Tek su četiri utakmice, da li će ova biti prelomna, stvarno ne znam. Svako iskustvo za nas je veoma bitno. Meni je bitno da momci uvijek daju sve od sebe".

Džanan Musa je dodao:

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Nismo imali svoju noć. Nije nam bilo lako, pokušat ćemo da ispravimo ovo u drugim utakmicama. Vidjet ćemo s trenerom gdje smo griješili i pokušat ćemo popraviti stvari", rekao je Džanan Musa i dodao je:

"Momci su bili ujedinjeni. Put je bio težak, nismo trenirali tri dana. Ponosan sam na momke koji su dali 100 posto od sebe. Velika žrtva je igrati za nacionalni tim. Probat ćemo u narednim utakmicama da osiguramo drugu rundu".

Top Komentari

Bulle
Ne znam koji k su isli kucama a jos nemas informaciju da li ce se utakmica otkazat!! I sve su prilike bile da će se igrat, malo ste neozbiljni bili oko ove utakmice...
5 0
K79
Nadam se selektore da ces prije svega analizirati igru Atica jer njegova nonsalancija je totalno neprihvatljiva pa ljudi na basketu ne prodaju onako lopte kao on ? plus 4 utakmicu za redom je los u svim segmentima igre pozdrav
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi