Džanan Musa se danas vratio u Španiju, a tamo ga dočekalo fantastično iznenađenje

Nova nagrada za bh. košarkaša

Džanan Musa se danas vratio u Španiju, a tamo ga dočekalo fantastično iznenađenje

Endin Čaušević

Ponajbolji bh. košarkaš Džanan Musa vratio se u Lugo nakon reprezentativnih obaveza i nastupa u dresu Bosne i Hercegovine.

Musa je odigrao dosta solidno dvomeč protiv Litvanije, ali nažalost naš tim nije uspio na kraju da dođe barem do jedne pobjede iako smo odigrali odličan meč u Mejdanu.

Nakon dvomeča protiv Litvanije Musa se vratio u Španiju gdje ga očekuju novi izazovi u dresu Breogana. Bh. košarkaš ove sezone briljira za Breogan u koji je stigao ljetos i to se pokazalo kao pun pogodak.

Musa se za kratko vrijeme istakao kao lider španskog kluba i postao je ljubimac navijača u Lugu.

Najbolji pokazatelj da Musa igra u fantastičnoj formi je i današnja objava Lige Endesa na Twitteru. Naime, Musa je izabran za najboljeg košarkaša u februaru u Liga Endesi i ponovo je nadmašio mnoge zvijezde iz Real Madrida i Barcelone.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Musa je u februaru u prosjeku bilježio 25.5 poena po meču, šest skokova, 5.5 asistencija, imao je 43% šut za tri poena, te čak 30.5% indeks valorizacije u prosjeku po meču.

Za našeg košarkaša ovo je drugi put u sezoni da je proglašen za najboljeg košarkaša mjeseca u Španiji. Prvi put ovu nagradu dobio je u decembru prošle godine.

Top Komentari

Paradoks
Mali šaner ne može koša da da za repku. Zabija se ko panj u igrače. Proći će i ovi sponzorski naslovi.
0 6
struja
Ponanajgori u ova dva meca,umjesto...
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi