Kakav početak 2024. godine za Džanana Musu - ostalo mu je samo da kaže 'da'
Bh. košarkaš je s Realom osvojio Superkup ranije ove godine (Foto: EPA)

Jedan je od najvažnijih u Realu

Kakav početak 2024. godine za Džanana Musu - ostalo mu je samo da kaže 'da'

Edmir Škorić

Tek smo ušli u 2024. godinu, a za pojedince već stižu dobre vijesti. Među onima kojima se smiješi još jedna uspješna godina je i reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa.

Džanan Musa je u julu 2022. godine potpisao za Real Madrid. Vratio se iz NBA lige u Evropu, potpisao za Anadolu Efes početkom 2021. godine i s njima osvojio Euroligu i prvenstvo Turske.

Potom je preselio u Španiju gdje je igrao za Breogan i gdje je naprosto 'eksplodirao'. Pružao je fantastične partije i bio ponajbolji igrač lige, što mu je na kraju omogućilo prelazak u slavni Real.

I dok su neki posumnjali da je Real krupan zalogaj za Musu, on je postao jedan od ključnih igrača Kraljeva. Ranije ove godine s Madriđanima je osvojio Superkup, a sada su na dobrom putu da osvoje prvenstvo Španije, dok će jedan od glavnih ciljeva biti naslov Eurolige.

Musa iz utakmice u utakmicu briljira, postaje lider tima i predvodnik jedne nove generacije jer jasno je da su veterani poput Sergija Llulla, Sergija Rodrigueza ili Rudyja Fernandeza na kraju karijere.

Oglasi

Trener Reala Chus Mateo želi još jednu uspješnu godinu, ali na startu iste želi da se riješe statusi pojedinih košarkaša. Prema pisanju madridske štampe, ključno je zadržati trojicu igrača, odnosno s njima nastaviti saradnju.

Musa je jedan od trojice, a preostala dva su sjajni centar Edy Tavares i hrvatski reprezentativac Mario Hezonja, koji se takođe nametnuo kao jedan od ključnih igrača Reala. Chus Mateo je upravi Reala rekao da što prije riješi statuse ovih košarkaša.

Sasvim sigurno je da će biti pripremljeni još bolji ugovori za njih, a na Musi je sada samo da kaže 'da'. Ne postoje naznake da je spreman mijenjati tim, iako se naravno u košarkaškom svijetu sve brzo odvija i u svakom trenutku igrač može da iznenadi odlukom i promijeni sredinu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Za Real nema puno odmora, već u srijedu slijedi veliki derbi s Barcelonom u Blaugrani u Euroligi, a samo dva dana kasnije, odnosno u petak, dočekuje Anadolu Efes, dok će iduće nedjelje u ligi imati teško gostovanje kod Baskonije.

U Euroligi je Real vodeći sa omjerom 16-1, a u Španiji također je prvi sa omjerom 15-1. Dakle, 33 meča i samo dva poraza ove košarkaške mašinerije...

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kuuler
33 meča matematičaru
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi