Džanan Musa za poluvrijeme razbio Monaco

Sjajna partija bh. košarkaša u pobjedi Reala

Džanan Musa za poluvrijeme razbio Monaco

Edmir Škorić

Košaraši Real Madrida briljiraju u novoj sezoni, a u Euroligi su na osam mečeva ostvarili osam pobjeda, posljednju večeras u Madridu protiv Monaca sa 91:73.

Real Madrid izgleda moćno i uvjerljivo, a snagu Kraljeva na svojoj je koži najbolje osjetio francuski tim, koji je doživio jako težak poraz.

Domaći tim je brzo napravio prednost i na kraju prve četvrtine vodio je 30:20, a tokom druge četvrtine Real odlazi i na preko 20 poena razlike i to zahvaljujući Džananu Musi koji je u prvom poluvremenu ubacio 16 poena.

Real je na kraju treće dionice vodio čak 80:50, pa je ostalo da se odigra zadnjih 10 minuta "reda radi". Napravio je Monaco 9:0 seriju početkom iste, malo ublažio ionako težak poraz, ali dalje od toga nije mogao.

Džanan Musa je meč završio sa 21 poenom, dva skoka i pet asistencija, dok je Sergio Llull ubacio 14, Campazzo 12 poena, Poirirer i Tavares isto po 12, s tim da je Francuz imao i 10 skokova.

Kod Monaca Motiejunas je ubacio 14 koševa, Mike James 13 uz četiri skoka i pet asistencija, a niko više nije bio dvocifren u timu gostiju iz Francuske.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Real Madrid će za tri dana ugostiti Unicaju u ACB ligi ,a onda 23. novembra dočekuje Albu Berlin u Euroligi. Do kraja mjeseca još će gostovat kod Andore i u Maccabi Tel Avivu.

Ranije danas Maccabi je sa 78:73 savladao Fenerbahče, dok je Olympiakos u sjajnom meču savladao Crvenu zvezdu sa 88:83, a Milano ekipu Anadolu Efesa sa 92::76.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti