Nije ni znao gdje je Lugo, pa je potpisao ugovor: "Novac ne može platiti ono što je Musa doživio"

Miško Ražnatović o karijeri bh. reprezentativac

Nije ni znao gdje je Lugo, pa je potpisao ugovor: "Novac ne može platiti ono što je Musa doživio"

E. Čaušević

Džanan Musa je prošlog ljeta odlučio da potpiše za španski Breogan što je bilo iznenađenje za sve, ali se to pokazao kao odličan potez za koji je zaslužan i njegov menadžer Miško Ražnatović.

Musa je prije nekoliko godina odlučio da napusti Cedevitu i ide na NBA draft gdje ga su ga na kraju izabrani Brooklyn Netsi. Bh. košarkaš je odlučio da se okuša u NBA ligi gdje se nije baš naigrao i odlučio je krajem 2020. godine da se vrati u Evropu.

Bh. reprezentativac je prošle sezone igrao za turski Efes koji je na kraju bio prvak Eurolige, ali Musa nije imao pretjeranu minutažu. Na kraju je bilo jasno da se mora vratiti jednu stepenicu nazad što je i uradio.

Musa je sa svojim agentom Ražnatovićem odlučio da ide u Breogan koji je tek ušao u najjači rang španske košarke i ti je za sve bilo iznenađenje. No, ispostavilo se na kraju da su napravili pun pogodak jer Musa briljra ove sezone.

Ražnatović je gostovao sinoć u Podcast Inkubatoru u kojem je pričao o svojoj menadžerskoj karijeri i košarkašima koje zastupa, te se dotakao i Muse za kojeg je rekao da je posebno ponosan zbog onoga što je napravio ove sezone.

"Povratak iz NBA u Evropu? Nema nikakve tragedije u tome, otišli smo tamo i probali i u ovom trenutku to ne izgleda dobro. Vratiš se u Evropu gdje igraš i imaš dobre ugovore. Evo Ante Žižić ima 24 godine, Mirza Teletović i Pero Antić su otišli u NBA sa 29 ili 30 godina. To uopšte nije isključeno niti je to završena priča. Da ne govorim o Musi koji je 1999-to godište, on će se vratiti sigurno u NBA jednog dana", rekao je Ražnatović i nastavio.

"S Musom sam pričao da je to sastavni dio karijere. Igrao je NBA tri godine u Netsima, da ne govorim o količini novca koja je zarađena, a karijera praktično još nije ni počela jer on nije napunio još ni 23 godine".

"Ovo što se desilo s Musom ove godine je moje remek-djelo. Zadovoljan sam zbog toga jer to je razlika između mene i drugih. Mislim da rijetko koji agent bi imao hrabrosti da igraču koji igra tri godine NBA i pritom igrač koji ima nevjerovatan karakter i samopouzdanje, neki kažu prepotencija, ali nebitno jer je on jednostavno jedan igrač pun temperamenta i samopouzdanja. I dođe ti agent i kaže bio si u Netsima, malo u Efesu i sada ideš u Lugo".

Potražite više informacija na temu ACB liga:

"On kaže meni 'Šta je Lugo?'. Lugo je novi prvoligaš u Španiji, bez reputacije u Liga Endesi i bez ičega. I ne samo to, hrabrost da mu se to kaže i da ga ubijediš da je to dobro za njega i da predvidiš neku situaciju kako će se taj tim razvijati. Ali, desilo se sve ono što sam mu ja govorio, čak i više od toga. On je presretan, bit će MVP Španije sa 22 godine, ponuda je već bilo i bit će ih".

"Ako neko kao on je imao mentalnu snagu da iz NBA ode u Lugo za novac za koji je otišao za takvo požrtvovanje, realnost i mentalnu snagu da to uradiš moraš dobiti nagradu i to je dobio. Prije nekoliko dana je dobio udarac taj i bio u bolnici, kada se vratio u dvoranu i te ovacije koje je on dobio ne postoji novac koji može to da plati. Kada sam gledao taj video naježio sam se tako mi je bilo drago zbog njega. Imam određenu slabost prema Musi i toliko me raduje taj uspjeh i ono što dolazi jer će on još deset godina igrati na vrhunskom nivou", zaključio je Ražnatović, a taj dio možete pogledati od 1:30:00.

Top Komentari

2323
A ne valja Srbin....
4 1
Zax
Koji je ovo gospodin,interesantan interviju i veoma je sve detaljno objasnio kako se treba sportista ponasati i koje stvari trebaju da se prioretirati.Za Musu sve najbolje i ovako ispadne kao sto Miski kaze da je decko bukvalno eksplodiro i da su mu samo 23 godine.Tako je Marjanovica vratio da igra 1 ligu u Srbiju a sada je u Nba.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi