Džanan Musa zarađuje pristojnu cifru u Breoganu, ali narednog ljeta je spreman za mnogo veći ugovor
Foto - Breogan

Interes je ogroman

Džanan Musa zarađuje pristojnu cifru u Breoganu, ali narednog ljeta je spreman za mnogo veći ugovor

Midhat Šljivak

Džanan Musa napravio je pravi potez potpisom za španski Breogan.

Bh. košarkaš na svojim leđima nosi ovaj tim koji igra dosta dobro u najjačoj evropskoj ligi, te je prvi strijelac i najkorisniji igrač ACB lige u ovom trenutku.

Svjesni su u Breoganu kako Musu vjerovatno neće moći da zadrže. To je prije nekoliko dana izjavio i prvi čovjek kluba Tito Diaz.

"Nećemo se zavaravati. Postoje igrači koji su sebi podigli renome igrajući za ovaj tim i bit će jako teško da ostanu u Lugu. Prije svega tu je Džanan Musa. Pokušat ćemo ga zadržati, ali će biti teško", rekao je Diaz i dodao je:

"Mi smo klub s najmanjim budžetom u ligi, te moramo biti veoma oprezni i odgovorni s ekonomske strane", poručio je Diaz.

Prije nekoliko dana pojavila se i informacija koliko novca Džanan Musa zarađuje u ekipi Breogana. Cifra je i dalje veoma dobra jer se po navodima specijalizovanog košarkaškog portala Basketnews radi o cifri između 20 i 25 hiljada eura mjesečno.

Musa je na našao mjesto na njihovoj listi igrača čija će vrijednost značajno porasti narednog ljeta, a očekivanja su da će Džanan moći da traži ugovor između 50 i 70 hiljada eura.

Interes za 22-godišnjeg bh. košarkaša je zaista ogroman. Tražili su ga Real Madrid i Armani, a sigurno da će do ljeta biti još dosta ponuda.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Musa u ACB ligi prosječno ubacuje gotovo 20 poena uz pet skokova po utakmici iz prosječan index korisnosti od 22.6.

Također, njegovi šuterski procenti su izuzetno dobri. Za dva šutira 55 posto, dok je na 42.3 posto šuta za tri poena.

Top Komentari

Paradoks
Dokle sa presipanjem iz šupljeg u prazno.
1 12
macan
Genocidasi na aparatima
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi