Prizori iz madridske dvorane razgalit će srce Džanana Muse

Navijači i igrači Breogana su uz njega

Prizori iz madridske dvorane razgalit će srce Džanana Muse

E. Škorić

Bh. košarkaški reprezentativac Džanan Musa hitno je operisan prije dva dana nakon što je dobio neugodan udarac u vrat tokom meča Breogan i Manrese.

Musa je bio u induciranoj komi nakon operacije, ali hvala Bogu sve je ispalo u najboljem redu. Naš košarkaš operisao je frakturu dušnika, te je za njega ova sezona gotova.

A upravo je u ovoj sezoni nekadašnji omladinski prvak Evrope dominirao u ACB ligi. Džanan je najbolji strijelac lige s 20 poena u prosjeku, ali i vodeći u poretku za najkorisnijeg igrača najjače evropske lige.

Njegov Breogan mora bez njega da igra završnicu sezone, a danas od pola jedan gost je Real Madridu u okviru 29. kola.

Breogan je sada 10. sa omjerom 14-14 i idalje ima šansu da izbori play-off, mada će bez Muse sve biti mnogo teže.

Navijači simpatičnog španskog tima podržali su Musu i uz njega su u ovim teškim danima. Raquel Gonzalez Salgueiro je navijačica koja je objavila fotografiju svojih sinova koji čekaju derbi u Madridu u dresovima Muse.

"Ćao Musa, ovdje si s nama", poručila je Raquel.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Također, njegovi saigrači su na parket istrčali s majicama na kojima je pisalo: "Forza Musa".


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi