Džanan Musa proglašen najboljim mladim igračem Eurocupa
Prije Muse su ovu nagradu dobijale zvijezde poput Porzingisa, Valančiunasa, Clavera...

Novo vrijedno priznanje za bh. košarkaša

Džanan Musa proglašen najboljim mladim igračem Eurocupa

Nakon što je prethodno proglašen najboljim mladim igračem ABA lige, mladi bh. košarkaš Džanan Musa danas je dobio još jedno priznanje.

Cedevitin 18-godišnji bek je izabran za najboljeg mladog igrača Eurocupa, u kojem je ove sezone bio treći strijelac svog tima sa 10.5 poena po utakmici.

Džanan Musa se ovim priznanjem pridružio skupini zvijezda koje su u prošlosti dobijale ovu nagradu, a danas su svjetski poznati košarkaši. Prije njega, to su bili igrači poput Kristapsa Porzingisa, Jonasa Valančiunasa, Victora Clavera, Milana Mačvana, Bojana Dubljevića...

Musu od njih razlikuju godine, s obzirom da je sa 18 godina postao najmlađi dobitnik ove nagrade ikada.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Cedevita je ove sezone prvi put u historiji izborila TOP 16 fazu Eurocupa, gdje je u grupi G završila na posljednjem mjestu iza Lokomotive iz Kubana, Budućnosti i Trenta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi