Zna se zašto večeras nije igrao protiv Albe: Džanan Musa dan proveo u bolnici u Berlinu

Real Madrid nije htio ništa da rizikuje

Zna se zašto večeras nije igrao protiv Albe: Džanan Musa dan proveo u bolnici u Berlinu · Saznajemo

E. Čaušević

Košarkaši Real Madrida večeras su u gostima pobijedili Albu Berlin sa 86:79 u meču 30. kola Eurolige, a iznenađenje je bilo što Džanan Musa nije bio u sastavu. No, za SportSport.ba potvrđeno je zašto je naš reprezentativac presjedio na klupi večerašnji meč.

Kraljevski klub je igrao u Berlinu protiv najlošijeg tima Eurolige ove sezone, ali se aktuelni prvak Evrope itekako namučio da dođe do nove pobjede.

Alba je igrala večeras odličnu utakmicu i nakon prvog poluvremena imala je vodstvo rezultatom 40:36, no Real je u drugom poluvremenu uspio da preokrene i dođe do nove pobjede.

Goste je do trijumfa vodio hrvatski košarkaš Mario Hezonja koji je bio najefikasniji igrač utakmice sa 22 poena, te je dodao još osam skokova i jednu asistenciju. Istakao se i Yabusele sa 17 poena i četiri skoka.

Međutim, veliko iznenađenje bilo je što bh. košarkaš Džanan Musa nije bio u sastavu večeras iako je doputovao s ekipom u Berlin.

Oglasi

Špekulisalo se da je Chus Mateo odlučio da odmori Musu, no kako je za SportSport.ba potvrđeno bh. košarkaš je imao želju da igra, ali zbog zdravstvenih problema to nije bilo moguće.

Kako saznajemo Musa nije bio u sastavu Real Madrida jer je jutros dobio stomačni virus, te je cijeli dan proveo u bolnici u Berlinu.

Kakav takmičarski duh ima momak iz Bihaća pokazao je željom da igra večerašnji meč. Na zagrijavanju je pokušao da se pripremi za meč, ali jednostavno nije uspio jer ga je stomačni virus danas itekako iscrpio.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Zbog toga su u Real Madridu odlučili da nema potrebe da rizikuju, te da je najbolje da Musa presjedi na klupi večerašnju utakmicu.

No, ono što je najvažnije jeste da se Musa u potpunosti oporavi, te kako stvari stoje trebao bi biti spreman za okršaj protiv Partizana koji se igra u četvrtak u Beogradu s početkom u 20:30 sati.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti