Džanan Musa vodio Real do trijumfa u derbiju
FOTO: EPA

Sjajno izdanje našeg košarkaša

Džanan Musa vodio Real do trijumfa u derbiju

H. Zilić

Derbi španske ACB lige u 25. kolu odigrale su dvije vodeće ekipe Unicaja i Real Madrid. Gledali smo sjajnu košarku i na kraju trijumf Real Madrida rezultatom 87:81.

Prvo poluvrijeme je pripalo Realu koji je nametnuo svoj ritam igre od starta utakmice tako da Unicaja nije imala odgovor.

Prvu četvrtinu Real je dobio 19:14, drugu je dobio 21:24, tako da je na poluvrijeme otišao sa osam poena prednosti (40:48).

Treća četvrtina donosi povratak Unicaje u meč. Domaći su dobili treći period sa 24:16 i potpuno vratili egal pred ulazak u posljednju četvrtinu.

U posljednjem periodu Real ponovo uzima once igre u svoje ruke, ali Unicaja se nije predavala i dvije minute i 37 sekundi do kraja na semaforu je bilo poen razlike za Real (77:78).

U dramatičnom finišu bolje se snašla ekipa Reala i slavila rezultatom 87:81, a ključne poene je postigao naš Džanan Musa u trenucima kad je Unicaja vodila 81:78. Musa je poentirao uz faul, nakon toga je sve otišlo na mlin reala.

Oglasi

Kod Unicaje prvo ime je bio Osetkowski sa 20 poena, Carter je ubacio 11, a Sima deset poena.

U redovima Reala najbolji pojedinac je bio naš Džanan Musa sa 19 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Real je sada lider na tabeli s omjerom 22-3, Unicaja je drugoplasirana s omjerom 20-5. Do kraja regulanog dijela prvenstva ostalo je još deset kola.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

ACB liga, 25. kolo:

Unicaja - Real Madrid 81:87

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije