Danas ga nikako nije išlo: Džanan Musa skromnim učinkom završio 2023. godinu!
Foto - Real Madrid

Real slavio

Danas ga nikako nije išlo: Džanan Musa skromnim učinkom završio 2023. godinu!

M. Šljivak

Madridski Real pobjedom je završio 2023. godinu. Kraljevi su u duelu 16. kola na svom parketu savladali Valenciju rezultatom 83:74 uz skromnu partiju Džanana Muse.

Real Madrid pobijedio je na svom parketu Valenciju i tako je okončao itekako uspješnu 2023. godinu u kojoj su osvojili Euroligu i španski Super kup.

Kraljevi su od samog početka kontrolisali utakmicu. Stekli su sigurno vodstvo, nakon prve dionice imali su plus pet (20:15) i tokom prvog poluvremena su bez većih problema prednost i održavali.

Imala je Valencia dobre periode igre. Uspjeli su gosti u jednom trenutku doći na plus jedan (33:32), ali do kraja prvog dijela Real je povećao prednost na sedam razlike, 41:34.

U nastavku je Real bez većih problema završio posao. Nakon treće dionice prednost je narasla na plus 14 (67:53) i Valencia se više nije mogla vratiti u meč.

Oglasi

Sigurnom igrom Kraljevi su došli do pobjede. Bilo je konačnih 83:74.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa nije danas blistao. Ubacio je četiri poena i uhvatio je tri skoka za nešto više od 19 minuta na parketu. Šut ga nije slušao. Pogodio je jednu trojku iz pet pokušaja, te jedno slobodno bacanje.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Facundo Campazzo je sa 17 poena i šest asistencija predvodio Kraljeve, Walter Tavares je imao 13 poena i 10 skokova. Chris Jones je s druge strane bio najefikasniji sa 19 koševa.

Kraljevski klub je uvjerljivo prvi na tabeli ACB lige s omjerom od 15-1, a prvi pratioc je Unicaja s omjerom 13-3. Ostatak lige je veoma izjednačen.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
@antiTrojkas banovo sam te hahahahahahahahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi