Real preživio u Francuskoj, Musa solidan
FOTO: EPA

Nova drama u Euroligi

Real preživio u Francuskoj, Musa solidan

Haris Zilić

Košarkaši Real Madrida nezaustavljivi su ove sezone na svim poljima, a novi trijumf večeras su upisali u 17. kolu Eurolige i to u gostima. Real je u Francuskoj savladao domaći Asvel rezultatom 77:76.

Kraljevi su bili favoriti u ovom meču, ali Asvel je pružio fenomenalan otpor u prvom poluvremenu.

Prvu četvrtinu Asvel je dobio 19:18, a drugu 20:15, tako da su na poluvremenu imali prednost od šest poena razlike (39:33).

Egal je bio u trećoj dionici koja je okončana rezultatom 18:18, pa su domaćini i u posljednji period uši sa šest poena razlike.

U posljednjoj četvrtini Real se naljutio i odmah na startu pregazio domaćine. Za samo četiri minute posljednje četvrtine Real je napravio seriju 2:19, poveo 59:70 i tu se činilo da je sve gotovo, ali Asvel se vraća, ponovo uvodi meč u egal, ali u uzbudljivoj završnici Real je bio precizniji, smireniji

Do kraja konačnih i pomenutih 76:77.

Oglasi

U timu reala odličan je bio Poirier sa 17 poena i sedam skokova, Tavares je imao double-double učinak od 16 poena i 12 skokova.

U pobjedničkom timu naš Džanan Musa odigrao je još jednu vrlo dobru partiju i susret završio sa deset poena.

U redovima Asvela raspoložen je bio Luwawu sa 20 poena, Lee je ubacio 17 poena i pet asistencija, Lauvergne je dodao 14 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 17. kolo:

Asvel - Real Madrid 76:77

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi