Šaptač pored terena: Je li ova situacija pokrenula veliki preokret BiH?

Musa je imao inspiraciju sredinom trećeg perioda

Šaptač pored terena: Je li ova situacija pokrenula veliki preokret BiH?

M. Šljivak

Bosna i Hercegovina je večeras u Skenderiji savladala Češku Republiku (97:90) u susretu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Bh. tim je većim dijelom utakmice bio u rezultatskom zaostatku, ali su sredinom treće dionice bh. košarkaši serijom poena Džanana Muse došli do prvog vodstva, a potom i preokreta.

Nesposredno pred seriju poena, Džanan je imao zanimljivog savjetnika sa klupe. Legendarni Mirza Teletović dao je nekoliko uputa Musi koji je očigledno prihvatio savjet legende bh. košarke.

Potom je zablistao na parketu. Česi ga nisu mogli zaustaviti i došlo je do velikog preokreta selekcije Bosne i Hercegovine.

Džanan Musa nakon pobjede: "Ponosan sam, ne mogu opisati osjećaj kada obučem dres BiH"

Džanan Musa predvodio je selekciju Bosne i Hercegovine do pobjede protiv selekcije Češke (97:90).

Oglasi

Košarkaš španskog Breograna ubacio je 21 poen u ovom meču, a nakon utakmice je iskazao veliko zadovoljstvo zbog trijumfa bh. selekcije.

"Ponosan sam što sam dio ovog svega. Drago mi je što sam mogao pomoći reprezentaciji Bosne i Hercegovine da ostvarimo pobjedu. Idemo sada dalje po pobjedu u Bugarsku", rekao je Musa.

Ne može opisati osjećaj kada obuče dres BiH.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Savršen osjećaj. Ja sam svaki put ponosan kad obučem ovaj dres. Uvijek dajem sve od sebe".

Selekcija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak igra i drugi meč kvalifikacija, a protivnik je selekcija Bugarske.

Top Komentari

King_Kenny
...trebao je Teletovic uci i zalijepiti mu jednu samarcinu za onu tricu sa 10 metara na kraju...ovdje i kos razlika moze na kraju odlucivati,a on se glupira kao da je neka prvenstvena utakmica.
2 28
BogatiDijasporac
Kako li se mrzitelji osjecaju kad vide BHF na tribini :))) Eno ih, dosli baustelci hahahaha. VOLIM TE BOSNO.
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi