Koji klub je najbliži dovođenju Džanana Muse?

Mogao bi napustiti Breogan

Koji klub je najbliži dovođenju Džanana Muse?

A. Čaušević

Džanan Musa je iza sebe imao odličnu sezonu što potvrđuje i činjenica da je proglašen MVP-jem Endesa Lige.

Za očekivati je da tokom ljeta Musa napusti Breogan te potpiše za daleko konkurentniji i bolji tim što i zaslužuje.

Ranije se spominjalo da bh. reprezentativca u svojim redovima želi vidjeti Real Madrid, ali čini se da je drugi klub bliži njegovom dovođenju.

Najozbiljniji interes za Musu je do sada pokazala Valencija, klub koji će sljedeće sezone igrati Euroligu ili Eurocup jer još nije donesena zvanična odluka.

Šišmiši će pokušati iskoristiti to što Musa postaje slobodan igrač pošto je s Breoganom imao jednogodišnji ugovor.

Naš košarkaš je u prosjeku bilježio 20.1 poena, 5.1 skokova i 3.1 asistenciju. Odlični statistički parametri koji nisu prošli nezapaženo.

Oglasi

Ako je neki klub osjetio na svojoj koži kako je igrati protiv Muse to je Valencije pošto im je u dva prošlosezonska duela zabio ukpno 63 poena.

Inače, Musa je u jednom od posljednjih intervjua priznao da prije dolaska u Breogan uopšte nije znao za ovaj klub i da je na nagovor agenta Miška Ražnatovića napravio taj potez koji je na kraju bio pun pogodak.

"Iskreno nisam znao za ovaj klub dok nisu poslali ponudu. Tražio sam na mapi da vidim gdje se Lugo nalazi. Tada mi je agent rekao da tu mogu da oživim karijeru i da ću u suzama napustiti ovaj klub i grad i to je sve pogodio. Ovo je moj novi dom i nikada se neću moći dovoljno zahvaliti ljudima u ovom gradu. Nakon Bihaća gdje sam rođen za mene su Sarajevo i Lugo moji domovi i zauvijek će biti u mom srcu", kazao je naš reprezentativac.

Musa je prije dolaska u Lugo živio u većim gradovima poput Sarajeva, Istanbula i New Yorka, dok je Lugo mali gradić i posjetio ga je na Bihać.

"Luko je veoma mali grad, ali veoma lijep. Podsjeća me na moj rodni grad Bihać. Na kraju nije ni važno koliki je gradi već kakvu dušu ima, a Lugo ima baš veliko srce i dušu", govori Musa i ponovo se osvrće na svoju odluku da potpiše za Breogan.

"Ovaj korak je bio neophodan u mojoj karijeri. Iskreno, imao sam veliko samopouzdanje, ali nikada nisam mislio da će biti ovako dobro na kraju sezone. BIli smo rame uz rame s mnogim klubovima, pobijedili smo Baskoniju i Valenciju, sve to je nevjerovatno".

Potražite više informacija na temu ACB liga:

"Vrijeme u NBA i Efesu je bilo razočaravajuće za mene jer nisam puno igrao. Kada sam stigao u Lugo obećao sam sam sebi da ću da napredujem i pokažem svima koliko griješe kada sam ja u pitanju. Sada sam MVP ove lige, ali neću tu da se zaustavim i ovo je za mene samo početak", jasan je Musa.

"Idem korak po korak. Sada jedino mislim o povratku kući i odmoru i druženju s porodicom i prijateljima. Da, mislim da se u Španiji igra najbolja evropska košarka i volio bih ostati. Vidjet ćemo, sada je vrijeme za odmor", zaključio je Musa.

Top Komentari

Kiss
Bolje da ostane još 1 sezonu tu i da dokaže svoje vrijednosti u malom klubu još više će imati ponuda
0 0
prvenac
Vozi ga Miško u Valenciji
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi