Legende jugoslovenske i bh. košarke ne zaboravljaju svoj rodni grad
Savić i Alihodžić u društvu dugogodišnjeg prijatelja Damira Vučka u centru Zenice

Na odmoru u Zenici

Legende jugoslovenske i bh. košarke ne zaboravljaju svoj rodni grad

Haris Zilić

Sportski direktor Partizana, bivši reprezentativac Jugoslavije i bivši član Čelika, Zoran Savić odmor provodi u rodnoj zenici.

S njim u društvu je i još jedan Zeničanin, legenda jugoslovenske i bh. košarke Dževad Alihodžić.

Savić i Alihodižić ne zaboravljaju svoj rodni grad i često dolaze na odmor, a na ulicama Zenice mnogi građani su koristili priliku da se pozdrave i fotografišu sa dvije legende zeničkog i jugoslovenskog sporta, prvenstveno košarke.

Savić je kao igrač pored Čelika nastupao za Jugopalstiku, Barcelonu, PAOK, Real Madrid, Virtus, Efes, Fortitudo i u karijeri je osvojio tri Eurolige.

Sa druge strane Dževad Alihodsžić je nakon Čelika nosio dres Bosne, Cibone, Ulkera, St. Petersburga, Strasbpourga i Scafatija. Najveći uspjeh u karijeri ostvario je sa košarkaškom reprezentacijom Jugoslavije 1988. godine, kada je postao svjetski juniorski prvak i kadetski prvak Evrope 1985. godine. Alihodžić je i godinama bio standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

Slana_carsija
Treba pljuvati Savica, šta će ga pozdravljati. U najgorem vremenu igrao za Srbiju(Jugoslaviju). Isti kao Mulaomerovic, Zivkovic, Bogdanovic, Danilovic, Alilovic, Buntic, Smajlagic...
0 9
Coach
Sport ispred svega.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi