Džikić: Morača će biti najpunija do sada, želimo u Euroligu
Foto: EPA

Trener Budućnosti pred Cedevitu

Džikić: Morača će biti najpunija do sada, želimo u Euroligu

Midhat Šljivak

Budućnost i Cedevita u nedjeljnjom meču će odlučivati u prvom finalistu ABA lige za ovu sezoni.

Oba tima su dobila utakmice na domaćem terenu, a crnogorski prvak će pred svojim navijačima imati šansu da ode u finale gdje bi ih čekao pobjednik duela Crvena zvezda - Mornar.

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić očekuje punu Moraču i plasman u finale, odnosno borbu za Euroligu.

"Morača neće biti puna, nego najpunija do sada. Što se nas tiče, mi smo mirni. Sve što treba da uradimo mi smo uradili. Čekamo mirni nedjelju. Radili smo cijele godine da imamo tu prednost domaćeg terena u polufinalu. U međuvremenu smo igrali tako da smo zaslužili punu dvoranu. Je li to pritisak? Jeste. To smo mi birali. Svi će griješiti. Ko najmanje bude griješio, pobijediće. Oni su manje griješili u Zagrebu i pobijedili, to je jednostavno. Želimo borbu za titulu, borbu za mjesto u Evroligi, sve je jasno", rekao je Džikić.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Meč Budućnosti i Cedevite igra se u nedjelju sa početkom od 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi