Budućnost deklasirala Borac, skromna noć Edina Atića
FOTO; Budućnost VOLI

Nova pobjeda sastava iz Podgorice

Budućnost deklasirala Borac, skromna noć Edina Atića

E. Dindić

Košarkaši Budućnost u okviru 26. kola ABA lige na svom terenu dočekali su Borac iz Čačka te na kraju upisali uvjerljivu pobjedu rezultatom 97:73. 

Prvi period je završen rezultatom 21:17 za domaći sastav. Nastavak ponovo je ponudio dobru košarku pa i ovaj period Budućnost rješava u svoju korist rezultatom 22:21. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 43:38 u korist Budućnosti.

Treći period ponovo dobra igra oba tima, ali i ovaj period košarkaši Budućnosti rješavaju u svoju korist. Nakon 30 minuta rezultat je glasio 69:60.

Kada su svi očekivali neizvjesnu utakmicu u posljednjem periodu domaći sastav kao da je ubacio u brzinu više te na kraju slavio ubjedljivu pobjedu rezultatom 97:73.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji kod Budućnosti bio je Dennis Seeley sa 18 poena dok je Igor Drobnjak dodao 16. Bolji od ostalih kod gostiju iz Čačka bili su Miloš Pecarski sa 14, odnosno Đorđe Čurčić sa 13 postignutih poena.

Bh. reprezentativac Edin Atić u ovom susretu proveo je 14 minuta na parketu te za to vrijeme postigao dva poena te tome pridodao četiri skoka i dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije