Budućnost slavila u drami, skromna partija Atića
FOTO: FMP

14. kolo ABA lige

Budućnost slavila u drami, skromna partija Atića

E. Dindić

U okviru 14. kola ABA lige svoj susret odigrali su FMP i Budućnost iz Podgorice. U jednom zanimljivom susretu na kraju slavili su gosti sa 79:77.

Nakon prvih 10 minuta gosti iz Podgorice imali su prednost od 19:14. I u drugom periodu mnogo bolja igra Budućnosti koji ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 24:20. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 43:34 u korist izabranika Aleksandra Džikića.

Treći period donosi mnogo bolju igru domaćih košarkaša te ovaj period dobivaju rezultatom 23:19. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 62:57 u korist Budućnosti.

U četvrtom periodu prava drama, igralo se koš za koš, domaći tim na deset sekundi do kraja uspijeva da poravna rezultat na 77:77, a onda u zadnjem napadu Cobbs pogađa za 79:77 i veliko slavlje košarkaša Budućnosti.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod pobjednika odličan je bio Justin Cobbs sa 14 poena dok je Dennis Seeley postigao 10. Ekipu FMP predvodio je Bryce Jones sa 22 poena i devet asistencija, dok su Nikola Šaranović i Marko Pavićević postigli po 11.

Bh. reprezentativac Edin Atić u ovom susretu postigao je četiri poena te tome pridodao i pet skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi