Nevjerovatna drama u Istanbulu, ni Edinu Džeki nije bilo jasno šta se dešava: "Pet sekundi?"

Ludnica u dvorani, a onda hladan tuš

Nevjerovatna drama u Istanbulu, ni Edinu Džeki nije bilo jasno šta se dešava: "Pet sekundi?"

Endin Čaušević

Košarkaši Fenerbahčea večeras su u dramatičnoj utakmici poraženi na svom parketu od Monaca sa 65:62 i putnika u Final Four saznat ćemo nakon majstorice. Na tribinama je bio i Edin Džeko koji je svjedočio drami koju smo gledali u posljednjim sekundama utakmice.

Iako su košarkaši Fenera željeli da večeras stave tačku na ovu seriju i plasiraju se već večeras u Final Four na kraju je Monaco odigrao nevjerovatnu utakmicu i uspio slavi u grotlu Istanbula.

Fenerbahče i Monaco su odigrali zaista sjajnu utakmicu, a bez drame nije moglo ni u posljednjim sekundama.

Iako su gosti vodili sa 63:59 Gudurić je uspio da 20 sekundi prije kraja ubaci trojku koja je sve u dvorani digla na noge, te je Fener smanjio zaostatak na samo pola koša.

Monaco je imao napad, a s druge strane i Fener jedan mali faul koji je iskoristio. Nakon Gudurićevog prekršaja Monaco je dobio loptu sa strane koju je uzeo najbolji igrač ovog tima James, no uslijedila je nova drama.

James nije uspio u roku pet sekundi da vrati loptu u igru zbog čega je sudija prekinuo meč i dodijelio loptu Fenerbahčeu nakon čega je nastala erupcija u dvorani.

Oglasi

Kamera je u tom trenutku snimila i ložu gdje je bio Edin Džeko koji je također na nogama pratio završnicu, te je oduševljeno pozdravio odluku sudija da se lopta oduzme Monacu.

"Pet sekundi, pet sekundi?", pitao je Džeko prijatelje u loži koji su mu potvrdili da je to bio razlog zašto je Monacu oduzeta lopta.

Džekinu reakciju u drami meča Fenerbahčea i Monaca možete POGLEDATI OVDJE.

Ipak, Fener u zadnjem napadu na utakmici nije uspio da dođe do pobjede. Wilbekin je uzeo loptu i krenuo na ulaz, no nije uspio da poentira.

Oglasi

Monacu je ostalo šest sekundi do kraja i gosti su odigrali fantastičan napad i nisu dozvolili Feneru da dođe do faula jer je Diallo sjajno pobjegao igračima domaćeg tima, a zatim je uposlio Halla koji je zabio koš za konačnih 65:62.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Putnika u Final Four saznat ćemo nakon majstorice koja će se igrati u Monacu i na rasporedu je naredne srijede u 18 sati.

Real Madrid je jedini koji je osigurao plasman u završnicu Eurolige nakon tri meča, a pored meča Monaco - Fener majstorice će odlučiti pobjednika i u okršajima Barcelona - Olympiakos i Panathinaikos - Maccabi Tel Aviv.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi