Efes u turskom derbiju savladao Darussafaku
Efes odavno nije imao bolji učinak u Euroligi. Nakon devet odigranih utakmica imaju čak sedam pobjeda (Foto: EPA)

Presudila odlična treća dionica Efesa

Efes u turskom derbiju savladao Darussafaku

M. Šljivak

Košarkaši Anadolu Efesa pobijedili su kao gosti Darussafaku 88:93 u utakmici 9. kola Eurolige.

Iako je domaći tim odigrao jako dobar meč na kraju ih je veliki pad u trećoj dionici skupo koštao i ovaj susret su izgubili.

Osim u uvodnim minutama prve dionice Darussafaka je imala konstantno vodstvo u prvom dijelu. Prednost je išla do plus sedam, a na odmor je domaći tim otišao sa četiri poena prednosti, 46:42.

Međutim, treća dionica donosi potpuni raspad igre Darussafake. Efes je koristio svaku grešku i natrpao je koš protivnika (14:32), pa su oni u posljednju dionicu ušli sa 14 poena prednosti, 60:74.

Domaći tim se malo probudio u posljednjih deset minuta. Ipak, to je bilo nedovoljno jer je Efes na kraju završio posao u ovom meču i stigao je do trijumfa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Rodrigue Beaubois je sa 24 poena predvodio Efes, dok je Michael Eric na drugoj strani ubacio 18 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi