EL: Zvezda upisala četvrtu vezanu pobjedu

17. kolo Eurolige

EL: Zvezda upisala četvrtu vezanu pobjedu

Košarkaši Crvene zvezde potvrdili su odličnu formu savladavši večeras u 'Pioniru' aktuelnog viceprvaka Evrope, ekipu Fenerbahčea, sa 75:73.

Domaćin je slavio u triler završnici, a junak velike pobjede bio je Charles Jenkins koji je pogodio težak šut na 12 sekundi prije kraja meča.

Crveno-bijeli su na taj način došli do četvrtog uzastopnog trijumfa u Euroligi (Real, CSKA, Žalgiris, Fener), pa su se sa omjerom 9-8 pozicionirali na sedmo mjesto.

Prvih 20 minuta proteklo je u efikasnoj igri na obje strane, a na odmor se otišlo pri minimalnom vodstvu domaćina - 44:42.

Zvezda je nešto bolja bila u reketu gdje je dominirao Dobojlija Ognjen Kuzmić sa 10 postignutih poena, dok su gosti bili prilično precizni van linije 6.75 (7/16). 

Na startu treće dionice crveno-bijeli su napravili seriju 10:2 te su stigli do najveće prednostu u meču (54:44). Jenkins je vezao dvije trojke, dok su Simonović i Dangubić ubacili po dva poena u uvodnim minutama drugog poluvremena. 

Fener je nakon toga uspio prići na četiri poena zaostatka, ali je Jović odgovorio na drugoj strani pogodivši trojku i tako svom timu ponovo donio osjetniju prednost (57:50). 

U finišu treće četvrtine ekipa Željka Obradovića bila je nešto bolji rival, tako da je na ulasku u posljednji period imala -2 (61:59).

Četvrta dionica pružila je najviše uzbuđenja. 

Stefan Jović je na 40-ak sekundi do kraja susreta bio polovičan sa linije za slobodna bacanja i na taj način donio izjednačenje svom timu (73:73), da bi Jenkins u samoj završnici pogodio šut sa poludistance, nakon čega je nastala velika erupcija oduševljenja u 'Pioniru'. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Uspjeli su potom izabranici Dejana Radonjića da se odbrane i dođu do još jednog velikog trijumfa u elitnom takmičenju.

Ognjen Kuzmić sa 21 poenom i osam skokova bio je najbolji pojedinac u pobjedničkom timu. Na drugoj strani istakli su se Luigi Datome i Ekpe Udoh sa po 16 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi