Bliski susret na zagrijavanju: Kanter na patikama ismijao LeBrona!

Turčin kritikuje NBA zvijezdu

Bliski susret na zagrijavanju: Kanter na patikama ismijao LeBrona!

A. Čaušević

U duelu Boston Celticsa i LA Lakersa Enes Kanter je igrao u patikama koji su direktan napad na LeBrona Jamesa. 

Kanter je ubijeđen da LeBron svjesno šuti zbog dešavanja u Kini i slijedi upute svog sponzora Nikea.

Turski centar je igrao u specijalizovanim patikama na kojim je iscrtan LeBron James kako je pao na koljena ispred predsjednika Kine Xi Jinpinga.

"Novac ispred morala za Kralja. Tužno je to što je izabrao da šuti baca loptu kada mu to naredi Veliki brat. Jeste li čuli za robove koji prave patike ili to nije u vašem interesu?", poručio je Kanter.

Njih dvojica su imali i bliski susret tokom zagrijavanja, ali sve je prošlo bez varnica. LeBron je Kanteru odgovorio poslije utakmice.

Oglasi

"Nije neko kome želim posvećivati energiju. Čini se da uvijek ima da kaže nešto o o meni", kratko je poručila zvijezda La Lakersa.

Inače, Kanter je poznat kao osoba koji nosi patike s političkim porukama te se već ranije požalio kako je to glavni razlog zašto na parketu provodi malo vremena jer se NBA ligi ne sviđaju njegove aktivnosti.

Turski košarkaš je već ranije kritikovao vladu azijske zemlje i stao u odbranu nezavisnosti Tibeta zbog čega je u Kini zabranjeno prikazivanje utakmica Boston Celticsa.

"Nike nastavlja da priča o nepravdi, ali kada na red dođe Kina, Nike šuti. Ne govori se o brutalnosti policije u Kini, ne govori se o diskriminaciji LGBT zajednice, uopšte se ne govori o manjinama u Kini, strah ih je da govore", poručio je 29-godišnjak.

Top Komentari

Twista
Mogla bi ovo biti zadnja sezona Enesa Kantera u NBA!
5 0
NKZ1922
LBJ je najveci licemjer u svijetu sporta
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti