Fouriner sa dosta opreza govorio o duelu protiv Bosne i Hercegovine

Naredni duel na Eurobasketu

Fouriner sa dosta opreza govorio o duelu protiv Bosne i Hercegovine

Haris Zilić

Francuska je teškom mukom stigla do druge pobjede na Eurobasketu.

U trećem kolu naše grupe B u Koelnu, Francuzi su sa 76:72 savladali Mađarsku.

Junak je bio Evan Foouriner koji je pogodio odlučujuća slobodna bacanja u utamici gdje Francuzi nisu pokazali neku zapaženu igru.

Fouriner je nakon meča dao kratak komentar na meč.

"Bila je teška utakmica i fizički i psihički, ali dobro je završilo. Sada ide BiH i oni su imali tešku utakmicu protiv Slovenije", rekao je Fouriner, a nakon toga se i detaljnije dotakao duela protiv Bosne i Hercegovine.

"Odlučuju nijanse, ne bih govorio o favoritima. Svaka utakmica ima svoju priču. Ne izgledamo dobro u nekim trenucima i sigurno je da nas pored Bosne i Hercegovine očekuje također teška utakmica. Sumnjam da će sada biti puno iznenađenja."

Oglasi

Na pitanje da li će Franzuci proći grupu, Fouriner je imao kratak odgovor?

"Mi da li ćemo proći? Ja mislim da hoćemo."

Francuzi su poraženi u Skenderiji prije osam dana u utakmici kvalifikacija za SP, a i tada je Fouriner nakon utakmice sa dosta opreza govorio o našoj selekciji.

"Bila je to zanimljiva utakmica zbog atmosfere koja je nosila Bosnu do pobjede. BiH je izgubila od Crne Gore veoma ubjedljivo, mi smo ušli mlako u meč i na kraju se nismo uspjeli vratiti, te je pobjeda otišla na njihovu stranu", istakao je tada Fournier.

Duel četvrtog kola Eurobasketa između Francuske i Bosne i Hercegovine na rasporedu je u utorak 6. septembra u 14 sati i 30 minuta.

I naša selekcija i Francuska u taj duel ulaze s omjerom 2-1 nakon tri odigrana kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi