Hrvatska deklasirala Luksemburg: Igru živaca privode kraju dužim putem
FOTO: FIBA

Teški dani za hrvatsku košarku, ali vraćaju se

Hrvatska deklasirala Luksemburg: Igru živaca privode kraju dužim putem

Haris Zilić

Košarkaši Hrvatske napravili su ogroman korak prema plasmanu u kvalifikacije za naredni Eurobasket. Hrvatska košarka je u krizi pa je njihova reprezentacija nakon loših kvalifikacija za Munodbasket morala dužim putem tražiti plasman u kvalifiakcije za Eurobasket.

Prvo su igrali preliminarnu rundu kvalifikacija, gdje nisu uspjeli proći u glavne kvalifikacije jer je Poljska bila bolja u grupi.

Nakon toga dobili su popravni u baraž skupinama preliminarnih kvalifikacije.

Za protivnike su dobili selekcije Irske i Luksemburga i nakon dva kola imaju dva ubjedljiva poraza tako da možemo reći da su otvorili vrata kvalifikacija jer samo prvopalsirani iz grupe ide dalje.

U drugom kolu večeras su deklasirali Luksemburg rezultatom 98:62.

Oglasi

Hrvatska je bila favorit i u jednom miks sastavu stigla je od sigurne pobjede, vodili su od samog početka utakmice samo je bilo pitanje konačne razlike.

Hrvatsku je do trijumfa predvodio Kapusta sa 16 poena, tri skoka i četiri asistencija, dobar je bio i Prkačin sa 16 poena i pet skokova.

U redovima Luskemburga Luarent je bio prvo ime sa 18 poena i devet skokova.

Hrvatska s omjerom 2-0 i koš razlikom +76 može lagano spremati taktike za glavne kvalifikacije.

Dug put, težak, igra živaca, ali na kraju je Hrvatska među najjačim košarkašlim ekipama Evrope gdje joj je i objektivno mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi