Dobro pogledajte rezultate: Ovo se danas dogodilo i neće više nikada

Čudna situacija u Berlinu

Dobro pogledajte rezultate: Ovo se danas dogodilo i neće više nikada

E. Škorić

U Njemačkoj su danas odigrana još tri meča nokaut faze Evropskog prvenstva u košarci.

Tri uzbudljive utakmice odigrane su u Berlinu, a četvrtfinale su izborile Poljska, Finska i Italija. Mogli bismo reći da su viđena i dva iznenađenja, u duelima Finska - Hrvatska te Srbija - Italija.

Hrvati su poraženi od Finske, ali šta tek reći za pobjedu Italije nad Srbijom, kada to možda niko nije očekivao. Nikola Jokić i saigrači već u osmini finala pakuju stvari i odlaze kući, a Italijane čeka spektakl sa Francuzima i nastavak borbe za medalje.

No, ono što je posebno danas interesantno i simptomatično je da su sva tri duela završena istim rezultatom - 94:86.

Tim je rezultatom Italija dobila Srbija, Finska Hrvatsku, a Poljska Ukrajinu. U posljednjem duelu osmine finala od 20:45 sastaju se Grčka i Češka. Rezulta? Bilo bi previše...

Inače, imamo tri od četiri četvrtfinalna para. Sastaju se Španija - Finska, Slovenija - Poljska i Francuska - Italija. Pobjednik večerašnjeg duela, a Grčka je ogroman favorit, igraće protiv domaće selekcije Njemačke.

Evropsko prvenstvo već nam je donijelo niz vrhusnkih mečeva, drama, senzacija, tako da nas više ništa ne može iznenaditi.

Uostalom, vidjeli smo i to - tri identična rezultata u tri meča osmine finala. To vjerovatno više nikada nećemo vidjeti.

Top Komentari

Klicko
Bravo Finska,bravo Italija.Al draže mi je da su rvatići ispali nego sve na svijetu.
8 2
King_Kenny
...meni ovo lici na zaveru protiv "nebeskog naroda",nije ovo slucajnost...
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti