Gegićeva dobra partija nije pomogla Parisu, Stipanović bolji od Alibegovića

Budućnost se mučila u Podgorici

Gegićeva dobra partija nije pomogla Parisu, Stipanović bolji od Alibegovića

H. Zilić
Teme:

Odigrani su mečevi 11. kola košarkaškog Eurocupa, a za nas su svakako bili zanimljivi mečevi gdje su nastupali bh. košarkaši.

Paris je poražen u Tel Avivu od Hapoela rezultatom 95:79.

U timu iz Francuske naš Amar Gegić je pružio vrlo dobru partiju koju je okončao sa 11 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Budućnost se u Podgorici mučila protiv fenjeraša Slaska.

Na kraju su Podgoričani slavili sa 82:71 iako su gosti iz Poljske veći dio susreta bili u egalu.

Što se tiče bh. reprezentativaca u dresu Budunosti Lazić je ubacio pet poena, Kamenjaš i Atić se nisu upisivali u strijelce.

Oglasi

Zanimljiv duel u Ljubljani odigrali su Cedeveita Olimpija i Cluj. Na kraju su slavili gosti iz Rumunije rezultatom 80:88.

U domaćem timu Amar Alibegović je meč završio sa šest poena i četiri skoka, dok je kod gostiju Andrija Stipanović ubacio 14 poena uz tri skoka i tri asistencije.

U preostalim večerašnjim duelima Eurocupa zabilježeni su ovi rezultati:

Prometey - Brescia 79:72

Turk Telekom - Hamburg 98:74

Ulm - Lietkabelis 78:69

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Trento - London Lions 70:84

Gran Canaria - Promitehas 91:72

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi