Partizan srušio Maccabi, Fener ponizio Panatu
FOTO: EPA

Osmo kolo Eurolige

Partizan srušio Maccabi, Fener ponizio Panatu

Haris Zilić

Odigrana su i posljednja četiri duela osmog kola košarkaške Eurolige. U sjajnoj atmosferi u Beogradu, Partizan je srušio Maccabi i upisao četvrti trijrumf u tekućoj sezoni. Panatu je dočekalo poniženje u Istanbulu.

Izabranici Željka Obradovića odigrali su sjajan meč protiv predstavnika Izraela i slavili sa 96:88.

Nakon egal susreta presudila je posljednja četvrtina koju je Partizan dobio rezultatom 27:20.

Beogradski tim do trijumfa je predvodio dvojac Exum i LeDay sa po 21 ubačenim poenom, LeDay je dodao i sedam skokova, a Exum pet asistencija.

U redovima Maccabija izdvojio se Bladwin sa 23 poena, četiri skoka i sedam asistencija.

Fenerbahce je dekalsirao i možemo reći ponizio Panathinaikos sa 107:77 na krilima Wilbekina koji je susret završio sa 19 poena i tri asistencije.

U uzbudljivoj utakmici Monaco je bio bolji od Baskonije rezultatom 79:74. Tim iz Kneževine do trijumfa je vodio Okobo sa učinkom od 22 poena i dva skoka.

U utakmici sa malim brojem poena Žalgiris je sa 71:62 porazio Milano. Kod pobjendičke ekipe izdvojio se Evans sa 23 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Lider nakon osam kola je Fenerbahce s omjerom 7-1.

Što se tiče klubova iz regije, tačnije dva beogradska kluba, Partizan je na osmoj pzoiciji s omjerom 4-4, a Crvena zvezda je na začelju tabele s omjerom 2-6 koliko imaju Bayern i Panathinaikos.

Top Komentari

Antaressa
Vruće djevojke vas čekaju na -- Hot24.pw
1 1
Maximilian
Je li vrijeme da se novinar nauči da nije "Panata" nego "Pao"? ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi