Partizan slavio na vrućem gostovanju i probio se u vrh Eurolige
FOTO: EPA

Deveti trijumf u sezoni

Partizan slavio na vrućem gostovanju i probio se u vrh Eurolige

H. Zilić

Košarkaši Partizana nastavljaju sa sjajnim izdanjima u Euroligi ove sezone, a izabranici Željka Obradovića večeras su odigrali odličan meč u gostima kod Valencije, slavili rezultatom 72:67 i stigli do devete pobjede u Euroligi ove sezone i probili se na četvrto mjesto na tabeli s omjerom 9-6.

Partizan je od početka nametnuo svoj ritam igre uz vrlo dobru odbranu i prva četvrtina je završena rezultatom 14:19.

Valencija se budi u drugom periodu koji je dobila 20:14 i na poluvremenu domaći tim je imao prednost 34:33.

Treći period je bio uraganski za Partizan. Vrhunska odbrana i sjajna realizacija za 10:20 u trećem periodiu i Paritzan sa +9 ulazi u završnih deset minuta.

U posljednjoj četvrtini većinom egal, Valencija je pokušavala da se vrati u duel, ali Partizan je na vrijeme zaustavljao napade domaćina do konačnih 67:72.

Oglasi

U redovima Partizana Punter je odigrao još jednu odličnu utakmicu sa 13 poena, devet skokova i tri asistecnije, Le Day je zabio 14 poena, a Nunnaly je zabio 12 poena uz ključnu ukradenu loptu 30 sekudni prije kraja koju je krunisao polaganjem za +6.

Kod Valencije Jones je ubacio 14 poena i dodao četiri asistencije, dok je Robertson zabio 12 poena.

U ostalim mečevima 15. kola Eurolige odigranim ovog utorka, psotignuti su ovi rezultati:

Crvena zvezda - Real Madrid 58:72

Alba Berlin - Barcelona 74:70

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Maccabi Tel Aviv - Baskonia 89:81

Virtus Boogna - Olympiacos 69:67

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi