Kneževi deklasirani u Pioniru: Košarkaška rapsodija u režiji Crvene zvezde
FOTO: EPA

Sjajan trijumf beogradskog tima u Euroligi

Kneževi deklasirani u Pioniru: Košarkaška rapsodija u režiji Crvene zvezde

H. Zilić

U 19. kolu Eurolige košarkaši Crvene zvezde su u prepunom Pioniru ugostili ove sezone vrlo dobru ekipu Monaca, ali na parketu je postojao samo jedan tim. Zvezda je od početka do kraja igrala fenomenalno i slavila rezultatom 92:68.

Izabranici Duška Ivanovića su već u prvoj četvrtini pokazali gostima iz Kneževine da nemaju šta tražiti u Beogradu.

Beogradski tim je prvu četvrtinu dobio sa rezultatom 23:15.

U drugoj četvrtini raspodija domaće ekipe, koja je u napadu izgledala na momente savršeno i sve je rezultiralo rezultatom 54:36 na poluvremenu u korist Crvene zvezde.

Domaćini su u drugom periodu ubacili čak 31 poen.

Ritam igre domaćini održavaju i u trećoj četvrtini gdje su još povećali prednost. Posebno su bili dobri u fazi odbrani gdje su Monaco spustili na samo 14 poena u trećem periodu.

Oglasi

Početkom četvrte četvrtine Zvezda dolazi do najvećih +24, na semaforu je bilo 74:50.

Nakon toga Monaco se malo budi pravi seriju 0:6 i spušta zaostatak na -18.

Ipak, utakmica je večeras imala jedan smjer i veoma raspoloženu Crvenu zvezdu tako da je okončana rezultatom 92:68 u korist izabranika Duška Ivanovića.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Crvenu zvezdu je do trijumfa predvodio fenomenalni Petrušev sa 21 poenom i šest skokova, pratio ga je Mitrović sa 15 poena, šest skokova i četiri asistencije.

U redovima Monaca raspoložen od ostalih bio je James sa 26 poena, šet skokova i dvije asistencije, ali to nije bilo dovoljno Kneževima u utakmici za zaborav.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi