Drama u Beogradu i trijumf Partizana u velikom derbiju
FOTO: EPA

Euroliga, 21. kolo

Drama u Beogradu i trijumf Partizana u velikom derbiju

H. Zilić

U 21. kolu Eurolige gledali smo beogradski derbi između Crvene zvezde i Partizana koji je ponudio dosta borbe, dobre košarke i na kraju trijumf Partizana 78:79.

Partizan je bolje otvorio meč. Već u prvoj četvrtini imali su 11:17, a posebno su dobri bili u finišu druge četvrtine.

Partizan trojkom Ledaya u posljednjim sekundama prvog poluvremena na odmor odlazi sa 37:45.

U trećoj četvrtini Zvezda je meč uvela u novi egal kod rezultata 50:51, ali onda Partizan na krilima Alekse Avramovića odlazi na +5.

Početkom druge četvrtine razigrao se Smailagić u redovima Partizana što je rezultirao vodstvom crno-belih of 57:60.

Zvezda se brzo vraća u meč, a tri minuta prije kraja utakmice rezultat je na semaforu glasio 67:70 za Partizan i ušli smo u dramatičnu završnici.

Oglasi

U završnici bolje se snašla ekipa Partizana i slavila rezultatom

Kod Partizana najbolji pojedinac je bio Leday sa 20 poena i tri skoka, odličnu partiju pružio je i Exum sa 20 poena, četiri skoka i pet asistencija.

Kod Crvene zvezde prvo ime bio je Vildoza sa 24 poena , šest skokova i dvije asistencije, nedović je zabio 23 poena i trojku u posljednjoj sekundi utakmice za -1, pa tako Zvezda ima bolji međsubodni omjer jer je u prvoj utakmici dobila Partizan sa tri poena razlike. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Partizan je nakon ovog meča na omjeru 10-11.

Isti omjer sada ima i Crvena zvezda i oba tima do kraja regularnog dijela Eurolige očekuje grčevita borba za plasman u play off.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi