Zvezda bez problema protiv Baskonije, ali Top 8 faza Eurolige je nemoguća misija

Euroliga

Zvezda bez problema protiv Baskonije, ali Top 8 faza Eurolige je nemoguća misija

E. Škorić

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su večeras Baskoniju sa 74:63 u meču 30. kola Eurolige.

Zvezda u teoriji može da se domogne Top8 faze Eurolige, u mnogo boljoj situaciji bila je Baskonia, no šđpanska ekipa večeras nije uspjela da dođe do pobjede u Beogradu.

Ekipi Baskonije put do play-offa otežao je njen nekadašnji trener Duško Ivanović, čiji košarkaši su večeras odradili sjajan posao u hali Aleksandar Nikolić.

Baskonia je meč počela 7:0 serijom, imala najveću prednost +8, a na kraju prve četvrtine gosti su vodili 26:21.

Tokom druge četvrtine Baskonia odlazi na maksimalnih 12 poena prednosti, ali se Zvezda brzo vraća, pa je do poluvremena prešla u vodstvo. Na odmor se otišlo kod rezultata 39:38 u korist zvezdaša.

Crveno-bijeli su sjajno otvorili drugo poluvrijeme, stiglči do +10, a Baskonija više nije smogla snage da se vrati. Uspijevali su se gosti rezultatski primaknuti domaćinu u zadnjoj dionici, ali ne i u potpunosti okrenuti duel.

Zvezdi je ovo bila 13. pobjeda, ali play-off i dalje ostaje samo san. Baskonia s omjerom 15-15 i dalje ima šansu da u preostala četiri kola izbori Top8 fazu.

Sjajni Nedović je sa 17 poena predvodio Zvezdu, Benti je ubacio 12, Dobrić 11, a Martin 10 poena uz osam skokova. Čini se da su večeras domaće predvodili igrači iz drugog plana, mada je dojam da su svi timski djelovali dosta dobro i bili su podređeni isključivo ostvarivanju pobjede.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Thompson je u redovima gostiju ubacio 15 poena, a Giedraitis 10 poena. 

U narednom kolu Zvezda dočekuje još jedan španski tim - Valenciju - zatim gostuje Lyonu, ali prije tih euroligaških duela ima gostovanje u Crnoj Gori Mornaru u ABA ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi