Valencia slavila protiv Zvezde, fantastičan nastup Baldwina, Fener izgubio nakon drame

Valencia slavila protiv Zvezde, fantastičan nastup Baldwina, Fener izgubio nakon drame

Edmir Škorić

Košarkaši Crvene zvezde gostovali su u Valenciji u 12. kolu Eurolige, te su doživjeli novi poraz (85:81).

Crvena zvezda je u Španiji upisala osmi poraz u elitnom takmičenju. Valencia je bila bolja i zasluženo je slavila. Domaćin je u meč ušao bolje, poveo 7:2 na startu, imao i plus 8, a na kraju prve četvrtine bilo je 25:19.

U drugoj četvrtini Valencia odlazi na dvocifrenu prednost, a najviše je vodila 16 razlike i to na poluvremenu (56:40).

Gosti iz Beograda u trećoj četvrtini mnogo bolji, vraćaju se na samo poen zaostatka, no onda opet Valencia uspijeva da se malo odvoji i da povede 72:65 prije ulaska u zadnju dionicu. Španski predstavnik je imao +9 na početku četvrte četvrdine, no Zvezda se vraća na samo tri poena zaostakta minut i 30 sekundi prije kraja, kada je bilo 81:78.

Trojkom Nedovića Zvezda je izjednačila 54 sekunde prije kraja, pa je uslijedila drama. Harper je realizovao napad za Valenciju koja je opet stigla u vodstvo.

Na kraju je Teodosić promašio tricu za preokret Zvezde, pa je na drugoj strani Brandon Davis imao slobodna bacanja. Pogodio je oba slobodna i "dotukao" crveno-bijele iz Beograda.

Oglasi

Davies je na kraju ubacio 21 poen kod domaćih, Ojeleye 17, a Claver i Jones po 10 poena. U Zvezdi je najefikasniji bio Napier sa 14 poena.

Viđene su drame i na još dva meča Eurolige večeras. Baskonia je u ludom meču sa 80:79 pobijedila Fenerbahče.

Howard je briljirao sa 28 poena, Kotsar 15, Marinković 13, a Miller-Mcintry 11 poena. Kod Fenera Hayes je brojao do 19, Gudurić ubacio 14, a Motley 11 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Lyon i Maccabi su odigrali takođe dobar meč, ali na krilima Baldwina Izraelci su slavili sa 94:91. Baldwin je ubacio 21 poen uz osam asistencija i presudnu blokadu De Colu na kraju. Lauvergne je ubacio 23 za Francuze uz devet skokova, a De Colo 22 poena.

Virtus Bologna je sa 80:75 bila bolja od Barcelone uz sjajnu partiju Danca Lundberga koji je ubacio 21 poen, dok je kod Barce najefikasniji sa 15 poena bio Hernangomez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi