Anadolu Efes nemoćan u Beogradu

Pobjeda Crvene zvezde

Anadolu Efes nemoćan u Beogradu

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su večeras u Stark Areni ekipu Anadolu Efesa rezultatom 97:83. Četvrti je to trijumf crveno-bijelih ove sezone u Euroligi.

Crvena zvezda dočekala je Anadolu Efes u 11. kolu Eurolige i na kraju je upisala četvrtu pobjedu u sezoni, sve na domaćem terenu.

Prva dionica donosi rezultatsku klackalicu. Ekipe su imale svoje periode igre, a Crvena zvezda je nakon 10 minuta igre imala poen prednosti, 22:21.

Tako se igralo sve do sredine drugog perioda kada turski tim prvi radi konkretniju razliku. Imali su u jednom trenutku devet razlike, a na odmor se odlazi sa plus šest u njihovu korist, 49:43.

Treća dionica donosi fenomenalnu igru Nemanje Nedovića. Bek Crvene zvezde je u ovom dijelu meča ubacio 14 poena i okrenuo je rezultat u korist domaćeg tima koji je nakon 30 minuta igre imao prednost 72:70.

U završnoj dionici Efes nije imao šanse protiv Zvezde. Domaći tim je podigao prednost, lagano ju je sačuvao i došao je do trijumfa u ovom meču.

Nemanja Nedović i Luka Mitrović su predvodili beogradski tim do trijumfa. Nedović je ubacio 23, Mitrović 19, a Yago Dos Santos je dodao 15 koševa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod istanbulskog tima Shane Larkin je meč završio s 21 poenom, a Will Clyburn je dodao 17.

Crvena zvezda je na omjeru od četiri pobjede i sedam poraza nakon 11 kola, a Efes ima pet pobjeda i šest poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi