Težak poraz Zvezde protiv Armani Milana, navijači uz uvrede ranije napustili dvoranu

'Brutalna' posljednja četvrtina gostiju

Težak poraz Zvezde protiv Armani Milana, navijači uz uvrede ranije napustili dvoranu

S. Mlaćo

Vatreno je večeras bilo u Beogradu gdje su košarkaši Crvene Zvezde ugostili italijanski Armani Milano, a na kraju je završilo sigurnom pobjedom gostiju 93:71.

Zvezda je povela 3:0, nakon toga imala i 5:3, ali u osmoj minuti gosti vode 17:14. Bio je to egal meč, pa se na prvu pauzu otišlo pri rezultata 20:19 za goste, a tri bacanja pogodio je prije odlaska na odmor Teodosić.

U 16. minuti osjetno vodstvo Milana. Bilo je 34:26, ali tricom Nedovića, te poenima Davidovca iz tranzicije, Zvezda smanjuje prednost. Teodosić pred sami kraj prvog poluvremena postiže 'trojku', te se na pauzu odlazi sa 39:38 za tim iz Beograda.

I u trećoj četvrtini ista priča. Uzbudljiva utakmica, a u šestoj minuti treće četvrtine gosti odlaze na plus šest, bilo je 53:47.

U tim momentima Zvezda je potpuno pala i gosti su otišli na plus, bilo je 61:51. Navedena četvrtina je pripala gostima 25:17, te je bilo jasno da su dodali gas i da se nalaze pred pobjedom, no uslijedilo je posljednjih deset minuta.

Oglasi

Ipak, favorizovani gosti su držali prednost, te četiri minuta prije kraja na semaforu je pisalo 75:65. Armani je počeo 'rešetati' iz svojih pozicija i bilo je jasno da će upisati pobjedu. Tri minute do kraja gosti odlaze na plus 15, bilo je 82:67 i sve je bilo završeno.

Dvije minute prije kraja gosti odlaze i na plus 20, bilo je 87:67, pa su domaći navijači bili razočarani i mnogi su uz uvrede igračima ranije napustili dvoranu. Nadali su se mnogo boljem otporu svog tima, posebno nakon prvog poluvremena i egal utakmice.

Na kraju je završilo 93:71 za goste, uz nevjerovatnu četvrtu četvrtinu koju su dobili 30:15. Milano je sada na 12. mjestu i ima skor 4-6, dok je Zvezda na 16. mjestu uz skor od tri pobjede i sedam poraza. 

Kod gostiju se večeras istakao Lo sa 32 poena, dok je 19 dodao Shields.  U redovima domaćeg tima bolji od ostalih bio je Davidovac sa 18 poena, a 16 je dodao Nedović.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 10. kolo:

KK Crvena zvezda - BC Armani Milano 73:91 (19:20, 20:18, 17:25, 15:30).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti