Furiozni Maccabi u play-offu Eurolige, Baskonia ide na popravni, kraj sezone za Efes
FOTO: EPA

Play-in Eurolige, Virtus još u životu

Furiozni Maccabi u play-offu Eurolige, Baskonia ide na popravni, kraj sezone za Efes

Haris Zilić

Počelo je doigravanje u košarkaškoj Euroligi, a večeras su odigrane utakmice play-ina koji se igra po prvi put u historiji Eurolige.

Play-in igraju ekipe plasirane od sedme do desete pozicije nakon regualrnog dijela, a igra se po uzoru na play-in u NBA ligi.

U prvom meču između semdoplasirane i osmoplasirane ekipe nakon regulranog dijela, Maccabi Tel Aviv je deklasirao Baskoniu rezultatom 113:85.

Maccabi je do trijumfa predvodio Brown sa 29 poena, pet skokova i pret asistencija, Baldwin je dodao 26 poena.

U redovima Baskonije najbolji pojedinac je bio Miller-McIntyre sa 32 poena, osam skokova i sedam asistencija.

U duelu devetoplasirane i desetopalsirane ekipe nakon regularnog dijela, Virtus je kao gost savladao Anadolu Efes sa 67:64 i tako turski tim eliminisao iz daljeg takmičenja ove sezone.

Kod Virtusa dosta igrača je imlao zapažene uloge, a izdvajaju se Shengelia sa 13 poena, četiri skoka i tri asistencije, te Abass i Lundberg sa po 12 ubačenih poena.

U redovima Efesa odličan je bio Clyburn sa 22 poena i pet skokova, Lakrin je dodao 16 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Dakle, Maccabi je izborio direktan plasman u play-off. Baskonia kao poražena u prvom dijelu play-ina i Virtus kao pobjednik drugog dijela play-in igrat će meč za popunu posljednjeg osmog mejsta u play-offu Eurolige.

Anadolu Efes je večerašnjim porazom završio sezonu jer ekipa iz drugog dijela play-ina koja bude poražena (duel 9. i 10. iz regulranog dijela) automatski završava sezonu i nema priliku za popravni u play-inu

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi