Tek sada kreće totalno ludilo: Poznati su parovi play-offa Eurolige!
FOTO: EPA

Musa čeka dobro poznatog rivala

Tek sada kreće totalno ludilo: Poznati su parovi play-offa Eurolige!

Haris Zilić

Završen je regularni dio sezone u košarkaškoj Euroligi koja je ove sezone ponudila atraktivnu i uzbudljivu košarku. Saznali smo osam ekipa koje će kroz play-off nastaviti borbu za evropski klupski tron.

Jedno je sigurno, dobit ćemo novog prvaka Evrope jer branioc titule Anadolu Efes nije izborio plasman u TOP 8. Turska ekipa je sezonu završila na 11. poziciji s omjerom 17-17.

Isti omjer kao Efes na desetoj poziciji imala je Crvena zvezda, koja je također ostala bez play-offa.

Za razliku od Zvezde, slave navijači Partizana. Crno-beli idu u play-off sa šeste pozicije, a imali su omjer 20-14 u veoma dobroj sezoni gdje su izabranici Željka Obradovića odigrali nekoliko vrhunskih mečeva.

Real Madrid u play-off ulazi sa treće pozicije naon omjera 23-11, a naš Džanan Musa je briljirao u dresu Reala i nije isključeno da bude u kandidaturi za MVP-a ovogodišnje Eurolige.

Dakle, poznato je osam timova u završnici, a to su: Olympiacos, Barcelona, Real Madrid, Monaco, Maccabi Tel Aviv, Partizan, Žalgiris i Fenerbahce.

Oglasi

U playo-offu gledamo mečeve četvrtine finala gdje se igra na tri pobjede, a pobjednici će izboriti plasman na Final Four u Kanuas.

Prema plasmanu u regularnom dijelu lige u TOP 8 ćemo gledati ove parove:

Olympiacos (1) - Fenerbahce (8)

Barcelona (2) - Žalgiris (7)

Real Madrid (3) - Partizan (6)

Monaco (5) - Maccabi Tel Aviv (6)

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Prednost domaćeg terena imaju bolje plasirani timovi i prva dva susreta igraju se na parketu tog kluba. Prve utakmice su na programu 25. i 26. aprila, druge 27. i 28. Treće utakmice su na rasporedu 2. i 3. maja, a četvrte 4. i 5. Eventualna majstorica igrala bi se 9. ili 10. maja.

Završni turnir u Kaunasu na rasporedu je od 19. do 21. maja kada ćemo dobiti novog prvaka Evrope.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Napadaj partizane alea le ima i musa da padne
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti