Beograd se večeras tresao - Partizan ispraćen u Top 8
FOTO: EPA

Euroliga

Beograd se večeras tresao - Partizan ispraćen u Top 8

H. Zilić

Košarkaši Partizana su u nevjerovatnoj atmosferi savladali grčki Panathinaikos u 34. kolu Eurolige.

Partizan je slavio 83:81, a igrač odluke bio je Nunnely koji je pogodio trojku 20 sekundi prije kraja utakmice.

Za crno-bele je ovo bio 20. trijumf u regularnoj sezoni Eurolige i sada im predstoji borba u play-offu gdje sigurno neće biti lagan zalogaj.

Utakmica je protekla u potpunom egalu, gosti su pružili odličan otpor iako rezultatski utakmica nije bila važna za njih. Panata je dobila prvu četvrtinu 18:26, držali su nivo igre sve do finiša utakmice.

Vodio je Panata dobar dio meča, na kraju ipak veliko slavlje beogradske ekipe. Grci su imali napad za produžetke, ali promašili su zakucavanje tri sekunde prije kraja utakmice.

Oglasi

Partizan je do trijumfa predvodio Exum sa 18 poena i četiri asistencije, Punter je dodao 17 poena.

Nunnaly je ipak imao potez utakmice sa pomenutom trojkom, a susret je završio sa pet poena, dva skoka i jednom asistencijom.

Partizan je regularni dio završio na šestom mjestu i zasluženo idu u doigravanje. Izabranici Željka Obradovića su briljirali, posebno u finišu sezonu gdje su između ostalih skinuli skalp Anadolu Efesu i Monaco, oba puta u gostima.

Po završetku svih mečeva 34. kola saznat ćemo i konačne parove play-offa Euorlige. Očekuje nas velika količina uzbuđenja u to nema sumnje.  Jedno je sigurno, dobit ćemo novog prvaka Evrope jer je Anadolu Efes ostao bez play-offa i neće braniti titulu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Panata je ove sezone razočarala, igrali su ispod svih očekivanja. Iako su ih mnogi vidjeli u borbi za plasman u play-off na kraju su izbjegli fenjer lige koji je pripao francuskom Asvelu.

Tim iz Atine sezonu u Euroligi završava na 17. mjestu s omjerom 11-23 i sigurno će što prije zaboraviti minulu euroligašku sezonu.

Top Komentari

realista1982
Gospodin Obradović,kakav šmeker i majstor...
5 0
user1665931807
Jesu li veličali ratne zločine, Rusiju i kosovo
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi