Novi težak udarac za ruski sport: Euroliga dobila novi izgled

Definitivna odluka

Novi težak udarac za ruski sport: Euroliga dobila novi izgled

A. Čaušević

Euroliga je donijela definitivnu odluku da se tri ruska kluba izbace iz ovog takmičenja. 

Zbog ruske invazije na Ukrajinu iz Eurolige su izbačeni CSKA, Zenit te Unics Kazan pa su rezultati ovih timova izbrisani.

Osim tri kluba iz Eurolige izbačen je i Lokomotiv iz Kubana koji se takmičio u Eurocupu što je pomoglo Partizanu pošto je beogradski tim izgubio od ruskog predstavnika.

Što se tiče Eurolige sada je u ovom takmičenju ostalo 15 timova te je tabela dobila novi izgled.

Tako je najbolje prošla Baskonia koja je izgubila pet mečeva protiv ruskih tomova i sada opet ima šansi da bude među prvih osam.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

No description available.

S druge strane Monaco je s učinka 15:14 i petog mjesta sada pao na osmo mjesto s učinkom 11:13. Vodeći Barcelona i Real su zadržali svoje pozicije.

Top Komentari

Twista
Ja je znam kakva je ovo tabela! Gdje vam je Crvena Zvezda? Pratite li vi kosarku?
3 0
jose
Na 9.mjestu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije