Euroliga: Spanoulis MVP 14. kola

Nakon sjajne partije protiv Gran Canarije

Euroliga: Spanoulis MVP 14. kola

Titula najkorisnijeg košarkaša 14. kola Eurolige otišla je u ruke Vassilisu Spanoulisu.

Legendarni grčki košarkaš koji nastupa za Olympiacos je u minulom kolu protiv Gran Canarije (98:77) postigao 21 poen za isto toliko minuta na parketu, a na kraju je imao indeks korisnosti 31, što mu je bilo dovoljno za laskavo priznanje.

Svom učinku Spanoulis je dodao i četiri skoka, osam asistenciju i ukradenu loptu, šut 3/4 za dva, 4/5 za tri i 3/3 sa linije penala.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Spanoulis je postao drugi Olympiacosov igrač koji je ove sedmice zaradio MVP priznanje. U prethodnom kolu priznanje je osvojio Nikola Milutinov za odličnu partiju protiv Barcelone u prošlom kolu.

Olympiacos u Euroligi inače zauzima peto sa devet pobjeda i pet poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi