Blaugrana strepila u zadnjim sekundama, Zvezda poražena u Milanu

Euroliga

Blaugrana strepila u zadnjim sekundama, Zvezda poražena u Milanu

E. Škorić

U četvrtak navečer odigrana su tri meča 23. kola košarkaške Eurolige, a na dva su trijumfovali domaći timovi, dok je pobjedu u gostima ostvario jedino sastav Maccabija.

Barcelona je kao veliki favorit ugostila Bayern, ali je umalo prokockala veliku prednost i vodstvo koje je imala tokom cijelog meča.

Bayern je imao napad za produžetak ili pobjedu, ali Jaramaz je promašio, pa je Barcelona slavila sa 72:70.

Mirotić sa 12 poena bio je najbolji u timu Barcelone, dok su dvocifreni bili još jedino Sanli i Vesely sa po 10 poena. Weiler-Babb je na drugoj strani ubacio 15, a Jaramaz 12 poena, Rubit je brojao do 10.

Crvena zvezda je gostovala posrnulom Milanu i malo joj je nedostajalo da dođe do pobjede. Dobra predstava Beograđana, na kraju su poraženi sa 74:68.

Betnli je briljirao kod Zvezde sa 17 poena, dok je Vildoza ubacio 11 i oni su jedini bili dvocifreni kod gostiju. Na drugoj strani Baron je ubacio 15 poena protiv bivšeg kluba, Hall 14, a Davies 10 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Dramatično je bilo u Valenciji, gdje je Maccabi u velikoj drami trijumfovao sa 94:93 na krilima Baldwina koji je ubacio 19 poena.

Colson i Dibartolomeo su ubacili po 17. U domećm sastavu Harper 20, Prepelič 15, Jones i Pradilla po 13 poena.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Daj ba sta ste zapeli za ove partizane i zvezde javite ba sta o naskim klubovima u euroligi bosni slobodi i slicnim. A zaboravi usro vam je sve babo a naravno srbi krivci sta velis celo @F1F patrioto smrdljivi sto ne pravite nesto u tom seheru? Sacete se vi uskoro kamilama trkat po bascarsiji
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi