Crvena zvezda poražena u Bologni
FOTO: X/Virtus Bologna

Uzbuđenja u Euroligi

Crvena zvezda poražena u Bologni

Haris Zilić

Nastavljena su uzbuđenja u košarkaškoj Euroligi, a večeras su odigrana preostala tri meča četvrtog kola. U centru pažnje je bio duel Virtusa i Crvene zvezde kojeg je domaća ekipa dobila rezultatom 85:79.

Virtus je u Bologni dočekao beogradski tim i furiozno je otvorio susret. Prvu četvrtinu Virtus je dobio sa 26:15.

U drugoj četvrtini dosta promašaja Virtusa, pa možemo reći da je Zvezda dobro prošla sa samo -11 na poluvremenu (44:33).

Zvezda je imala katastrofala šut za tri poena 1 od 14, pokušavali su u drugom poluvremenu da približe utakmicu egalu, ali Virtus je rutinski čuvao prednost u trećoj četvrtini, Zvezda je smanjila na -7, ali domaći nisu dali preokret.

U posljednjem periodu mirna i sigurna igra Virtusa sve do tri minute prije kraja. Tada je na semaforu bilo 75:66 za domaćine, a onda serija gostiju koji minut do kraja stižu na samo -4, (76:72).

Do kraja ipak Virtus uspjeva sačuvati prednost i slaviti pomenutim rezultatom 85:79.

Oglasi

Virtus je do trijumfa predvodio fenomenalni Shengelia sa 19 poena, šest skokova i pet asistencija, Belinelli je ubacio 15 poena.

Kod Crvene zvezde Napier je imao učinak od 23 peona, četiri skoka i pet asistencija, Mitrović je ubacio 14 poena.

U ostalim večerašnjim utakmicama 4. kola Eurolige zabilježeni su naredni rezultati:

Monaco - Alba Berlin 86:75

Anadolu Efes - Valencia 77:73

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Panathinaikos - Maccabi Tel Aviv 72:72 (produžeci 81:86)

Barcelona - Bayern 98:59

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi