Euroligaš kaznio sve igrače, trenere, vozače, pa čak i čistačice
Foto: EPA

Zbog loših nastupa

Euroligaš kaznio sve igrače, trenere, vozače, pa čak i čistačice

M. Šljivak

Rukovodstvo ruskog Khimkija odlučilo je da zbog loših rezultata kazni apsolutno sve članove kluba.

Čelnici ovog euroligaša nezadovoljni su onim što igrači pokazuju u posljednjih nekoliko utakmica, pa je odlučeno da kompletno osoblje, uključujući trenere, igrače, vozače, pa čak i čistačice u klubu budu kažnjeni sa 50 posto manjom platom.

Ovu odluku je ekipi saopštio generalni menadžer Pavel Astakjov. On je imao zaista dugo izlaganje u kojem je objasnio zašto se rukovodstvo kluba odlučilo na ovakav potez.

Smatraju da Khimki nikad nije bio jači po imenima i da je nedopustivo da takva ekipa bilježi slabe rezultate u proteklom periodu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Khimki je jako dobro ušao u novu sezonu Eurolige. Ipak, u posljednje vrijeme su doživjeli značajan pad u igri i trenutno su sedmi sa omjerom od devet pobjeda i sedam poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi