Fener nakon drame savladao Maccabi
Sjajan susret u Istanbulu na kraju odlučen je trojkom u posljednjim trenutcima susretaa

Kostas Sloukas heroj susreta

Fener nakon drame savladao Maccabi

E. Dindić

U posljednjem kolu regularnog dijela Euroliga svoj susret odigrali su Fenerbahče i Maccabi. U jednom zanimljivom susretu slavili su domaći košarkaši rezultatom 78:75.

Prvi dio susreta donio je izjednačenu košarku pa je tako rezultat nakon prvog perioda glasio 20:20. Nastavak susreta ništa nije promijenio pa je ovaj period završio rezultatom 21:21. Na veliki odmor otišlo se pri rezultatu 41:41.

Treći period donio je sjajnu igru gostiju iz Tel Aviva koji ovaj period dobijaju rezultatom 18:10, te nakon 30 minuta igre imaju 59:51.

Posljednji period susreta donio je pravu dramu domaći košarkaši pokazali su više u ovom dijelu susreta, te na kraju trojkom Kostasa Sloukasa sa zvukom sirene upisali pobjedu rezultatom 78:75.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U pobjedničkom sastavu sjajan je bio Kostas Sloukas sa 22 poena, dok je Luigi Datome dodao 17.

Bolji od ostalih u ekipi iz Tel Aviva bili su Tarik Black sa 23 odnosno Scottie Wilbekin sa 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi