Fenerbahče razbio rivala sa 76 razlike!

Kakva pobjeda

Fenerbahče razbio rivala sa 76 razlike!

S. Grebović

U posljednjem, 28. kolu regulatnog toka prvenstva Turske pred playoff ekipa Fenerbahčea je na gostovanju posljednje plasiranoj Sakaryi ubilježila najveći trijumf ove sezone sa čak 76 razlike.

Konačan rezultat glasio je 138:62 u korist ekipe Željka Obradovića koja je protivnika zgazila sa praktički drugim timom. 

Najbolji pojedinac susreta bio je mladi košarkaš turskog šampiona, 22-godišnji Egehan Arna koji je zabio čak 51 poen uz šut iz igre 20/31 za dva, 10/15 za tri, a sjajnom učinku dodao je 14 skokova i pet asistencija.

Fener je pregazio rivala u svakom smislu te riječi, a u prvoj četvrtini je dopustio rivalu da postigne svega šest poena. 

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Zanimljivo da šampion Turske nije obezbjedio prvu poziciju pred playoff, a priliku da ga pretekne na tabeli imaće Anadolu Efes ukoliko slavi protiv Afyona.

Top Komentari

muha
20/31 za dva i 10/15 za tri i dao je ukupno 51 poen. Dobra ti matematika Grebovicu.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi