Fenerbahče lagano protiv Olympiacosa
Turski velikan ruši sve pred sobom i ponovo su glavni kandidat za titulu prvaka Evrope (Foto: EPA)

Euroliga, 20. kolo

Fenerbahče lagano protiv Olympiacosa

M. Šljivak

Košarkaši Fenerbahčea savladali su večeras na svom parketu Olympiacos u susretu 20. kolu Eurolige rezultatom 90:75.

Tim iz Pireja je vodstvao imao sam u dva navrata na otvaranju utakmice, a u ostatku susreta tim Željka Obradovića je dominirao.

Prednost domaćih je rasla iz napada u napad. Nakon plus šest nakon deset minuta (21:15), do poluvremena je razlika otišla na 12 razlike (40:28), a Olympiacos nije izgledao kao tim koji nešto može napraviti u ovom meču.

Nastavak donosi laganu igru domaćih. Tokom treće dionice imali su i maksimalnih 22 poena prednosti, ali se grčki velikan uspio malo vratiti na kraju su izgubili meč sa samo 15 razlike.

Fenerbahče je do trijumfa vodio Erick Green sa 17 poena, Nikola Kalinić je dodao 16, a Bobby Dixon 13 koševa i 10 asistencija. Dvocifren je još bio Kostas Sloukas sa 12 koševa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sa druge strane najefikasniji je bio Janis Timma sa 14 poena, dok je Janis Strelniekis ubacio poen manje.

Fener i dalje čvrsto drži prvo mjesto sa omjerom 18-2, dok je Olympiacos peti sa omjerom 12-8.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti