Fenerbahče se prošetao Kanarskim Ostrvima
Fenerbahče čvrsto drži vrh Eurolige i nakon 19 odigranih utakmica imaju omjer od 17-2 (Foto: EPA)

Euroliga, 19. kolo

Fenerbahče se prošetao Kanarskim Ostrvima

M. Šljivak

Košarkaši Fenerbahčea savladali su kao gosti Gran Canariju 82:64 u susretu 19. kola Eurolige.

Nije tim Željka Obradovića imao previše problema u ovom meču. Istina, Gran Canaria je u nekoliko navrata opasno zaprijetila, ali Fener je jednostavno prejak.

Fener je malo opuštenije ušao u meč. Domaći su se u tim trenucima dobro držali, ali su gosti motore upalili krajem prve dionice i nakon deset minuta igre imali su pet poena prednosti, 19:24.

Do poluvremena je razlika već narasla na 12 poena (32:44) bilo je jasno kako će domaći teško do povoljnog rezultata protiv najboljeg tima Eurolige.

Ipak, uspjeli su domaći zaprijetiti tokom trećeg perioda.. Iako je razlika u jednom trenutku bila i plus 15, domaći su nakon 30 minuta došli do samo minus pet, 51:56.

Međutim, Fener se uozbiljio u posljednjoj četvrtini. Prošetali su se Kanarskim Ostrvima i na kraju su ipak lagano upisali novu pobjedu.

Do nje ih je vodio Nikola Kalinić koji je bio najefikasniji sa 16 poena, a dvocifreni su još bili Jan Vesely (13), Kostas Sloukas (11) i Ali Muhammed (10).

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod domaćeg tima uvjerljivo je najbolji bio Kim Tillie koji je za 23 minute na parketu ubacio 21 poen, a dvocifren je bio samo još DJ Strawberry sa 11 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti