Fenerbahče obranio naslov prvaka

Nova titula šampiona Turske u vitrinama "žuto-plavih"

Fenerbahče obranio naslov prvaka

Pravom ekshibicijom košarkaši Fenerbahčea doveli su kraju finalnu seriju u kojoj su u pet utakmica bili bolji od Tofasa iz Burse.

U svojoj Ülker Sports Areni večeras su svoje protivnike demolirali rezultatom 94:64 i tako ovjerili svoj 11. naslov prvaka Turske.

Lišeni pomoći ponajboljih košarkaša Morgana i Crockera gosti nisu ni mogli proći bolje protiv razmahanog Obradovićevog stroja.

Svi košarkaši Fenera uspjeli su se upisati u strijelce u večerašnjem demoliranju Tofasa, a najbolji je bio Duverioglu sa 19 poena i 9 skokova. Henry je kod Tofasa sa 17 poena i 9 asistencija nešto pokušavao, dok je Kadji dodao 12 poena.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Fenerbahce je koncem ove sezone ostao bez glavnog sponzora, ali za ovog giganta nema zime jer je klub preuzeo Ali Koç, jedan od najbogatijih Turaka, te će ovaj klub i u budućnosti biti jedan od glavnih pretendenata na Euroligu i naravno, prvenstvo Turske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi