Nezapamćen haos u Fenerbahčeu
Foto - EPA

Bez pola tima

Nezapamćen haos u Fenerbahčeu

M. Šljivak

Košarkaši klub Fenerbahče otputovao je na gostovanje u Moskvu kod CSKA bez trenera Igora Kokoškova i šestorica košarkaša.

Turski velikan ima ozbiljnih problema sa koronavirusom. Pogođeni su brojni košarkaši, pa se u avionu za Moskvu nisu našli trener Kokoškov i još šestorica košarkaša.

Od ove šestorice samo Jan Vesely nije zaražen koronavirusom, jedno ime među pozitivnim nije poznato, a među 'zaraženim' košarkašima su Jarrell Eddie, Bobby Dixon, Edgaras Ulanovac i Yagit Onan.

Svi oni će propustiti dvije utakmice četvrtfinalne serije Eurolige protiv CSKA, a dodatni problem za klub je i povreda DyShawna Pierrea, pa je ekipa iz Istanbula u popriličnom haosu.

Ovo je drugi put u sezoni da je Fenerbahče pokošen koronavirusom, ali ovaj put je virus stigao u najgorem mogućem trenutku, pred četvrtfinalnu seriju Eurolige.

Tako će na kraju u ovoj seriji sve osim prolaza moskovskog tima biti veliko iznenađenje. Fenerbahče nije imao sreće i vidjet ćemo kako će se ovaj tim provesti u ovoj seriji.

Fenerbahče je posljednji meč odigrao 11. aprila protiv Bursaspora i to sa mladim timom, a problemi su nastavljeni zatim i sedam dana nakon ove utakmice kada je otkazan veliki derbi protiv Anadolu Efesa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Turski velikan je ligaški dio sezone okončao na sedmom mjestu sa omjerom od 20 pobjeda i 14 poraza i svakako da taj učinak nikako ne zadovoljava ogroman broj navijača ovog tima

U ostalim četvrtfinalnim duelima sastaju se Barcelona - Zenit, Anadolu Efes - Real Madrid (1-0) i Milano - Bayern (1-0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi