Nestvarna partija Micića u uvjerljivom trijumfu Efesa nad Fenerom, Musa opet izvan sastava

Atamanov tim zgazio Fenerbahce

Nestvarna partija Micića u uvjerljivom trijumfu Efesa nad Fenerom, Musa opet izvan sastava

Košarkaši Anadolu Efesa demolirali su večeras Fenerbahce u istanbulskom derbiju u 26. kolu Eurolige rezultatom 106:74. 

Momčad Ergina Atamana uhvatila je formu kojom je prošle sezone žarila i palila europskim parketima te je večeras nemilosrdno razbila velikog rivala.

Rezime ove utakmice može stati u dvije riječi i jedno ime. Vasilije Micić. Srpski playmaker odigrao je možda i najbolju utakmicu karijere predvodeći Efes do više nego uvjerljive pobjede nad Fenerom koji je do večeras bio u sjajnoj seriji pobjeda. Fantastični Micić zabio je 37 poena, pritom promašivši samo dva šuta za dva poena (4/6), dok je trojke (6/6) i slobodna bacanja (11/11) šutirao savršeno. Ova partija je Miciću donijela nestvaran index korisnosti od 44 a svemu je dodao i 5 asistencija a košarkaši Fenera su napravili čak osam faulova na njemu. 

Na samoj utakmici nije bilo nikakve neizvjesnosti jer je Fener od samog starta upao u mlin formalnih gostiju koji nisu imali milosti prema momčadi Igora Kokoškova. Beabuois je dodao 14, a Sanli 13 poena za pobjednike. Fenerbahce je predvodio De Colo s 24 poena a 18 je ubacio Vesely.

Promo

Top Komentari

Usamljeni Hashishar
Pa Musa je više igr'o u NBA ligi nego u Turskoj. Al' boli ga *****. Dvije plate ove godine a ništa ne radi.
7 0
user1585249870
**** vas Musa, nije on ni za sto... Kao i Dzumhur i Pjanic.
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi