FIBA na spektakularan način prokomentarisala slavlje bh. igrača i navijača: "Bajram u Kelnu"

Velika pobjeda protiv Slovenije

FIBA na spektakularan način prokomentarisala slavlje bh. igrača i navijača: "Bajram u Kelnu"

E. Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je ostvarila veliku pobjedu protiv Slovenije na Eurobasketu.

Izabranici Adisa Bećiragića uspjeli su napraviti pravu senzaciju u trećem kolu grupne faze jer su u Kelnu pobijedili aktuelnog prvaka Evrope sa 97:93 i upisali su drugu pobjedu na Eurobasketu.

Našoj selekciji potreban je još jedan trijumf kako bismo ostvarili plasman u drugu rundu ovog takmičenja što nam niko prije početka Eurobasketa nije prognozirao u ovoj grupi smrti kako su je mnogi nazvali.

Zmajevi su jučer odigrali fanastičnu utakmicu protiv Slovenije i u potpunosti su iznenadili prvaka Evrope svojoj sjajnom igrom, te je naš tim na kraju zasluženo uspio da upiše novu pobjedu.

Bh. košarkaši su i jučer imali odličnu podršku naših navijača koji su bodrili našu ekipu cijelu utakmicu, a nakon što je meč završen nastala je prava fešta u dvorani u Kelnu.

Oglasi

FIBA je objavila nekoliko fotografija nakon jučerašnje velike pobjede bh. reprezentacije, te slavlja s navijačima, ali je opis ono što je mnoge iznenadilo jer je FIBA sve to opisala na zaista nevjerovatan način.

"Bosna slavi svoju itekako zasluženu pobjedu na Eurobasketu. Bajram nakon pobjede protiv aktuelnih prvaka Evrope", napisali su iz FIBA-e uz nekoliko fotografija iz dvorane.

Koliko je ova pobjeda značila našim košarkašima najbolje se vidjelo nakon utakmice jer su momci mogli biti itekako ponosni na ovaj trijumf, te je zaista svaki od njih ostavio jučer srce na terenu.

Nakon meča u centru pažnje našli su se Jusuf Nurkić, Miralem Halilović, Adin Vrabac i Edin Atić koji su pred kamerama zapjevali pjesmu "Bosnom behar probeharao".

No, vremena za odmor baš i nema jer sutra i prekosutra našu ekipu očekuju ponovo mečevi. Sutra Zmajevi igraju protiv Francuske od 14:30 sati, dok u srijedu igramo protiv Litvanije također u istom terminu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi